धन उगाहना 15 सितंबर, 2024 – 1 अक्टूबर, 2024 धन उगाहने के अभियान के बारे में

Az iszlamizmus

  • Main
  • Az iszlamizmus

Az iszlamizmus

Jany János
यह पुस्तक आपको कितनी अच्छी लगी?
फ़ाइल की गुणवत्ता क्या है?
पुस्तक की गुणवत्ता का मूल्यांकन करने के लिए यह पुस्तक डाउनलोड करें
डाउनलोड की गई फ़ाइलों की गुणवत्ता क्या है?
Az ​iszlám világ válsága hosszú ideje elhúzódó folyamat, ám a külvilág számára csak az elmúlt évtizedekben vált láthatóvá. Az iszlám nevében folytatott terrorizmus csak egy a sok válságjel közül, bár kétségkívül a legtragikusabb. Kötetünk arra vállalkozik, hogy feltárja az okokat, azok társadalmi, politikai és gazdasági összefüggéseit, és megismertesse, milyen válaszok születtek ezekre az iszlám világán belül. A válaszok sokrétűek, a liberális felfogástól az egész világ ellen dzsihádot hirdető irányzatig terjednek, ám közös bennük, hogy mindegyik a saját nézetét látja az egyetlen helyes megoldásnak. A belső ellentmondásokat pedig tovább feszíti a lokális konfliktusokba beavatkozó nyugati külpolitika, mely önérdekét érvényesíti a muszlim országokban, ámde tanácstalan, amikor a konfliktus a saját területén is megjelenik.
Jelen kötet az iszlamizmus érveléseit, okfejtéseit és módszereit mutatja be igen árnyaltan, az egyes irányzatok iszlámtudományi és elméleti alapjaira is kitérve, így egy átfogó eszmetörténetet nyújt e radikális gondolatok geneziséről. Ugyanakkor kiemeli a problémakör geostratégiai vonatkozásait is, hiszen az iszlamizmus megjelenése egyáltalán nem a véletlen műve. Az események mögötti összefüggések bemutatásával a kötet jelentősen hozzájárul az egyre bonyolultabbá váló modern világunk jobb megértéséhez.
Jany János Kelet-kutató és jogtörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi- és Politikatudományi Intézetének vezetője. Kutatási területe az ázsiai jogrendszerek történeti és összehasonlító vizsgálata, különös tekintettel a közel-keleti hagyományokra (perzsa, zsidó, iszlám jog), valamint az iszlám jog- és politikaelméletre.
साल:
2016
प्रकाशन:
Typotex
भाषा:
hungarian
ISBN 10:
9632799097
ISBN 13:
9789632799094
फ़ाइल:
PDF, 6.99 MB
IPFS:
CID , CID Blake2b
hungarian, 2016
ऑनलाइन पढ़ें
में रूपांतरण जारी है
में रूपांतरण विफल रहा

सबसे उपयोगी शब्द